self storage

Ценни препоръки за self-storage от чужбина

Както вече сме ви разказвали, селф-сторидж услугата отдавна е търсена и предпочитана от хората в САЩ и Европа. Десетилетия наред опит са изградили добри приктики, които потребителите активно споделят, за да улеснят новооткрилите услугата. Направихме за вас специална селекция от ценни препоръки на чужди потребители, които ще ви спестят ровене и четене.  

 

ПОЧИСТВАМ ПРЕДВАРИТЕЛНО

“С опита установих, че е много важно да почистиш предварително мебелите, които оставяш на склад. Преди да ги опаковате и транспортирате до Килер, задължително ги огледайте и пребършете, оберете праха и паяжините, ако има такива. Докато седят на склад, е добре да са чисти, за да си ги намерите после отново такива, каквито веднага ще може да използвате.”  

Майк, 55 г., Аризона

 

РАЗГЛОБЯВАМ ДЕТАЙЛИ

“Няколко пъти ми се е случвало да губя крачета на мебели или детайли, които се откачат при преместване. Разбрах, че е най-добре да разглобявам някои неща преди транспортиране. Например, дръжки на шкафове, крачета или рамки на легла, др. Те стърчат и понякога могат да се повредят или откъснат при пренасяне. Затова просто ги свалете и ги опаковайте, прикрепяйки ги към опакования мебел, от който са част.”

Аманда, 38 г., Лондон

 

ПРАВИЛОТО ЧУПЛИВО-ДОСТЪПНО

“Имам си отработено и много ефикасно правило как да подреждам вещите в склада: по вертикала - чупливите неща винаги са отгоре; а по хоризонтала - слагам по-близо до вратата и на по-удобно за достигане място нещата, за които подозирам, че по-често ще ми трябват и ще се налага да измъквам.”

Ханеке, 45 г., Германия  

 

НЕПОДХОДЯЩО ЗА СЪХРАНЕНИЕ

“Повече се говори за това какво можем да съхраняваме отдалечено от дома, но не и какво НЕ е удачно да държим във външна складова клетка. Например всякакъв вид храни и напитки, които имат миризма, привличаща насекоми или животни. По същата логика - вещи, които са ароматизирани или отделят по-активно миризма. Растения също не е никак подходящо. Опасни химически материали (пр.: газ, фойерверки, запалими вещества) и оръжия, както и торове, биологичен отпадък.”

Дейв, 50 г., Ню Йорк

Kiler.bg зачита Вашето лично пространство. Този сайт използва бисквитки, за да Ви предостави най-приятното сърфиране. Тук може да се запознаете с нашата Политика за поверителност.

Съгласен съм