склад под наем

Съхранение на крехки и чупливи вещи

 

От бяла и черна техника, през стъкло и порцеланова посуда до документи, книги, фотоалбуми… Крехките и чупливи вещи изискват по-добро планиране и специално опаковане при местене. Ето няколко ценни съвета:

 

Качествени кашони и кутии

Обикновено при местене сме свикнали да ползваме вече употребявани кашони или такива, взети от близкия магазин. Проблемът при тях обаче, що се отнася до съхранение на чупливи и крехки вещи, е, че не са достатъчно стабилни и сигурни. Затова ви съветваме да се подсигурите с кашони от плътен картон или пък с големи пластмасови кутии, за които да сте спокойни, че няма да се разкъсат или огънат много лесно при пренос към склада под наем. Помислете и за наличието на различен размер кутии и кашони. Имайте предвид, че за по-малки, но тежки предмети, е добре да изберете подходящ размер кашон - сравнително малък. И не забравяйте да надпишете кашоните с “Чупливо!”, за да е ясно на всички по транспортната верига да бъдат внимателни. Полезно е, освен “Чупливо”, да сложите надписи или етикети върху кашоните кое какво е: например: “Чаши”; “Техника”, “Книги”.

 

Подсигурете дъното

Дъното на кашона е основата, която ще носи тежестта, затова е много съществено да го укрепите добре. Подсилете го с тиксо, огледайте и затворете всички малки отвори или потенциално нестабилни зони. Отвътре на дъното може да постелите с аерофолио, за да обира всички трусове на тежестта отгоре. Не е зле да увиете поотделно всеки от крехките или чупливи предмети - за да е сигурно, че няма да се удрят. Уверете се, че няма празнини между вещите - уплътнете ги с хартия за повече стабилност и статичност по време на транспортиране. 

 

Опаковъчни материали

Снабдете се с така нареченото аерофолио или бабъл фолио - опаковъчно фолио с въздушни мехурчета, което предпазва добре и е много гъвкаво (предлага се на ролки).  Също така, то защитава и от прах, надраскване, влага при съхранение и по време на транспортиране от дома или офиса до складовата клетка под наем. Друг тип полезно фолио е стреч фолиото, което е идеално за опаковане на техника, мека мебел, шкафове. Добра идея е да ползвате и одеяло (може и стари кърпи, хавлии, дрехи, пр.) за по-сигурно, плътно увиване - може да е ваше старо одеяло, а има и специални за транспортиране, които се продават - с цел защита от надраскване. Задължително си подсигурете стиропорени плоскости и/или дебела хартия, които да слагате между чупливите вещи, за да не се удрят една в друга по време на местенето. Разбира се, опаковъчно тиксо. Ние в Килер също бихме ви помогнали с пълен набор от опаковъчни материали и хамалски услуги!

 

Добре климатизирани помещения

Добре е да се уверите, че помещението е климатизирано и температурите са равномерни през цялото време, ако смятате да държите там по-крехки неща като фото албуми, книги, техника. За тяхното сигурно съхранение е важно да няма влага и резки смени на температурите. В Килер осигуряваме и възможност за климатизация по допълнително договаряне - така че не се колебайте да ни попитате.

 

Инвентарен лист

Може да ви се струва излишно, но често се оказва много добра идея да си направите списък-описание на вещите и мебелите, които отнасяте за съхранение в складово помещение под наем. Това ще редуцира хаоса и ще ви помогне после да не се чудите кое къде е - дали все още е някъде у дома, или пък сте го изнесли. Не пропускайте и да почистите предметите, които опаковате за транспортиране, за да не привличат насекоми. 

Kiler.bg зачита Вашето лично пространство. Този сайт използва бисквитки, за да Ви предостави най-приятното сърфиране. Тук може да се запознаете с нашата Политика за поверителност.

Съгласен съм