селф сторидж

Емоционални ползи от почистването

Този път ще ви предложим един по-различен фокус. Той е свързан с емоциите и психологическите ползи от това да се освободите от затрупването с вещи и мебели вкъщи или в офиса. Най-лесно това може да стане с услугата селф-сторидж - сигурно съхранение в складови клетки под наем. 

 

Едно интересно изследване сочи...

Публикувано в американския Бюлетин за личностна и социална психология, изследването показва, че в домове, където цари хаос, има купчини с вещи и няма свободно пространство - по-често се активират депресивни настроения и се отключва стрес. При изследваните 30 семейства се оказва, че струпването, домашният хаос и неразбория влияят на нивата на кортизола (хормонът, който регулира телесния отклик на стрес). 

 

По-здрав сън

Отдавна изследователите на съня съветват хора с трудности при заспиването да си изградят някои прости ритуали: например да въвеждат по-стриктен ред в спалнята си, защото това успокоява с усещането за подреденост и чистота. Или пък сутрин да си оправят леглото, за да не намират вечер хаос, който подсилва чувството за несигурност и непредвидимост. 

 

Дом-терапия

Може да ви прозвучи смешно, но по света съществува т.нар дом-терапия: тя помага на хората - чрез умни съвети за реорганизация и дизайн - да постигнат вътрешна хармония, като устроят жилището си така, че да е възможно най-светло, просторно и функционално. Това включва и раздяла с ненужните или твърде многобройни вещи, за които можете да използвате услуги като склад под наем. Доктор Никол Кийт от университета в Индиана дори открива взаимовръзка между здравето и спретнатия дом: хората, живеещи в подредени къщи, са по-здрави от тези в разхвърляни. 

Kiler.bg зачита Вашето лично пространство. Този сайт използва бисквитки, за да Ви предостави най-приятното сърфиране. Тук може да се запознаете с нашата Политика за поверителност.

Съгласен съм